Галерия
- Корпоративно Коледно парти АСВ
- Коледно парти АСВ
- Ивент за членовете на ОББ клуб в Cine Grand Ring Mall
- Ивент на ОББ
- 25 години фондация и стипендии "Еврика" и 1-ва година стипендии "Huawei"
- 25 години "Еврика"
- Откриване на клиника в Болница Свети Иван Рилски
- Откриване на клиника
- 10 години ОББ Асет Мениджмънт
- 10г. ОББ Асет Мениджмънт
- 20 години М3 Communications Group в Infinity Tower
- 20 години М3 Group
Кетъринг услуги
Всичко за доброто вино
Всичко от което се нуждаете,за да намерите перфектната бутилка.Дали ще ви шокира факта,че доброто вино не е скъпо нито пък и старо? Знаете ли какво прави виното добро? Добре,като за начало доброто вино е тъмно на цвят,комплексно на вкус и аромата му остава за дълго време,след като го опитате.

Погледнете гърба на бутилката. Първото впечатление не е всичко.Лицевият етикет може да бъде съблазнителен,но проверете цялата опаковка,преди да купувате. Прочетете задният етикет за повече информация за виното.Понякога има някои подсказки,издаващи виното,като: плодове,отличителен вкус,процесът на отлежаване,вносителят и региона на производство.Огледайте бутилката за одобрителен стикер,като спечелени награди или рецензии-всички те са признаци на доброто вино.Продължете напред като попитате за препоръки.Не се срамувайте! Ако господата са на среща,нека се допитат до експерт,на който могат да се доверят.Така ще имат удобната възможност,жените от другата страна на масата,да оценят техният чар,познавателност и сигурност.
Аромат на привличане. Разклатете и помиришете .Ето къде двете от 101те правила, за дегустиране влизат в играта.Не е ли приятна тази част? Знаете тези нежни черти от течност,която бавно се плъзга по чашата.Разклатете.Какво подушвате?Мед?Пипер?Ябълка?Дървесина?Колкото повече неща уловите на мирис,толкова по-добър ще бъде вкусът на виното.Вкусът потвърждава това,което усещате.Ако мислите,че е лошо,вероятно ще е така.
Използвайте езика си. Звучи Ви секси ? Така е, но нека погледнем от другата страна на нещата. Когато разклатите чашата и усетите аромата на виното, пийнете малка глътка. Оставете го да се върти около езика Ви. Усещате ли вкуса на тъмните череши, грейпфрута? Използвайте осезанието си , за да откриете колко разнообразни по вкус съставки има виното.Един съвет: Можете да усетите микса от различни вкусове във виното, стига да не е развалено и най-вече, когато задържите глътката върху езика си за повече време! „ Ако отличителната нотка на плодовете (стафиди, къпини, череши, малини, цитрусови плодове, пъпеш, праскова) във виното се „ разтанцуват ” около езика Ви и накрая се омотаят, ще разберете, че опитвате превъзходно и уравновесено вино!
Вземете на предвид годината на реколтата.Това Бордо 2005 ли е ? Добра реколта.Ако вземете за малко домашно,да научите няколко години на успешни реколти ,както и любими региони,ще знаете дали климата и времевите условия,ще произведат перфектна реколта и в последствие-добро вино.Екстремната жега и студ или прекалените дъждове,ще се отразят негативно на качеството на някои сортове грозде.Направете малко проучване преди да купувате,особено ако опитвате нов непознат за вас регион,и не се оствяйте годините на виното да ви измамят. По-старите вина не са задължително по-добри.Много вина под 15$ са предназначени да се използват рано след бутилирането им.По принцип бялото вино се пие след една или две години,а червеното след две или три години от бутилирането.Високият клас вина са по-трайни и могат да отлежават от три до десет години,дори повече.
Прегръдката,това,което наистина харесвате. Когато вземете отново от същото вино,шансът да го харесате е по-голям .Обикнете ли едно,придържайте се към него.Просто е,но и знайте сорта грозде,съставящо виното,което предпочитате.Изучете светът на виното.Вкусът е субективен,което означава,че най-доброто вино е това,което харесвате.Намерете време,за да опитате нови сортове от региони по целия свят и открийте вашият собствен,личен стил.
Последни новини
Дек
22
22
Проект и главна цел: Преодоляване недости
Авг
25
25
Шоколадът е сред най-предпочитаните десерти в целият свят.
Юни
17
17
Когато правите коктейлно парти, е важно какво ще сервирате